Nakon noći borbi
159

Poturak: Cvjetićanin je zasluženo osvojio K-1 WGP turnir, a Tošić je hrabrošću "kupio" i mene i publiku

D. B.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Proteklog vikenda je u Sarajevu održan K-1 WGP turnir, koji je organizovao proslavljeni bh. borac Dževad Poturak. Nakon što su se sabrali utisci, BH Machine se odlučio oglasiti.

Publika je mogla gledati čak 16 borbi u dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji uključujući "turnir osmorice teškaša" i imala je šta vidjeti.

Turnir su otvorila dva mlada borca, Isa Zildžić i Nikola Ilić, a pobijedio je sin nekadašnjeg bh. borca Salke Zildžića. Time je poslana važna poruka.

"Moja briga o mladim borcima i mladim ljudima iz BiH nikad neće prestati. Isa je dobar borac, vjerujem da će biti veliki šampion", izjavio je Poturak.

Organizacija borilačkog događaja je bila na visokom nivou, no nekadašnji bh. borac je priznao da je ipak očekivao bolju posjetu.

Danilo Tošić (desno) (Foto: T. S./Klix.ba)
Danilo Tošić (desno) (Foto: T. S./Klix.ba)

Turnir osmorice je ponudio dobre borbe, a posebno se svojom hrabrošću istakao Danilo Tošić.

"Tošić je u svom prvom meču pobijedio Ivana Barteka, ali se nažalost povrijedio. Ipak, hrabro je odlučio nastupiti u polufinalu, gdje se borio protiv pobjednika rezervnog meča Miloša Cvjetićanina, koji je zamijenio povrijeđenog Miroslava Vujovića. Zaista je učinio sve što je mogao. Zahvalan sam mu zbog njegovog nastupa uprkos povredi, svojom hrabrošću je kupio i mene i publiku", rekao je naš nekadašnji borac.

Njegov sin Benjamin Poturak se borio protiv sjajnog Matije Drobnjaka, a ovo je možda bio i najbolji meč večeri. Mladi Poturak se našao u knockdownu u prvoj rundi, no uspio je uzvratiti protivniku i na kraju ga pobijediti sudijskom odlukom poslije tri runde.

"Benjamin je imao brutalan meč, a mnogi kažu da je riječ o najboljoj borbi. Krase ga znanje, hrabrost i iskustvo. Iako je bio u knockdownu u prvoj minuti nakon snažnog udarca u glavu, uspio je okrenuti meč u svoju korist. Zasluženo je pobijedio", kazao je Poturak.

Iskoristio je priliku da oda priznanje i pobjedniku "turnira osmorice" Milošu Cvjetićaninu, koji će se boriti na završnici u Japanu.

"Zasluženo je osvojio turnir. Istina, imao je sreće, no pokazao je i mnogo hrabrosti te je pružio dobre mečeve", završio je Poturak.