Majstor BJJ-a iz Brazila
50

Preminuo Guilherme "Bomba" Vasconcelos (38), bivši UFC-ov i Bellatorov borac

N. K.
Guilherme "Bomba" Vasconcelos (Foto: Instagram)
Guilherme "Bomba" Vasconcelos (Foto: Instagram)
Brazilski MMA borac i poznati majstor BJJ-a Guilherme "Bomba" Vasconcelos (38) je preminuo iz zasad javnosti nepoznatih razloga, a vijest je podijelila njegova porodica putem Facebooka.

Poznati borac je samo 24 sata prije vijesti o smrti objavio story na Instagramu na kojem je bila fotografija ispred Gracie Barra dvorane u kojoj je "Bomba" i dalje brusio svoje vještine.

Odradio je ukupno 16 profesionalnih MMA nastupa tokom svoje karijere, a 2014. godine je nastupio i izgubio na UFC 175 eventu koji su predvodili Chris Weidman i Lyoto Machida.

To mu je ujedno bio i posljednji nastup u UFC-u, a kasnije je upisao tri pobjede i tri poraza unutar Bellator MMA organizacije.

Dugogodišnji BJJ trener ovog preminulog borca Cristiano Lazzarini dirljivom porukom putem Instagrama oprostio se od Vasconcelosa.

"Od svih učenika koje sam imao, ti si bio najhrabriji. Neustrašiv, nepobjediv. U trenucima haosa, ti si bio mašina, ali u svim ostalim trenucima ti si veoma drag dečko. U tebi smo imali mašinu koja je imala dašak svega. Tvoj MMA debi, pobjeda nad tipom koji je slavio deset puta zaredom i imao je 19 mečeva, bio je to najsretniji trenutak u mojoj sportskoj karijeri. Toliko smo putovanja i bitki zajedno odradili", poručio je Lazzarini.

Inače, Vasconcelos je osim po borilačkoj karijeri bio poznat i po vezi sa slavnom američkom pjevačicom Demi Lovato.