Začepila usta kritičarima
3

Prepoznajete li ljepoticu s fotografije? Da, to je Imane Khelif

E. B.
Imane Khelif (Foto: Instagram)
Imane Khelif (Foto: Instagram)
Jedna od glavnih priča nedavno završenih Olimpijskih igara u Parizu bila je bokserska prvakinja Imane Khelif.

Dvadesetpetogodišnju Alžirku su optuživali da je muškarac jer ju je Međunarodna bokserska federacija (IBA) izbacila sa Svjetskog prvenstva 2023. i zabranila učešće na Olimpijskim igrama.

No, ona se pojavila u Parizu jer je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) raskinuo saradnju sa IBA-om i dozvolio joj nastup na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Nakon svake borbe dobijala je mnoštvo uvreda na društvenim mrežama, a sada je po povratku u domovinu odlučila začepiti usta svim kritičarima.

Khelif je na Instagramu, gdje je prati 2,1 milion ljudi, objavila video na kojem se može vidjeti kako ona izgleda van ringa kada se dotjera.

Ona je posjetila salon ljepote "Beauty code" i nakon šminkanja je osvanuo video na kojem je poslana snažna poruka svim onima koji su je optuživali da je muškarac.

"Da bi osvojila medalju, ona nije imala vremena da se uljepšava ili da ide u šoping. Ona je prelijepa žena, može biti ženstvena i elegantna kada ona to želi, ali u ringu joj ne treba ni šminka, ni visoke pete. Samo joj je potrebna strategija, snaga i sposobnost da zadaje udarce. Kao što muškarca ne definišu brkovi, tako ni haljine, ekstenzije ni šminka ne definišu ženu", napisano je ispod videa.