Pratio ga na vaganju
0

Ramos iznenadio modnim izdanjem u Abu Dhabiju, mislili su da je obezbjeđenje UFC zvijezde

N. M.
Ramos i Topuria uoči vaganja (Foto: Screenshot)
Ramos i Topuria uoči vaganja (Foto: Screenshot)
Abu Dhabi je danas centar borilačkog svijeta pošto se u gradu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ove subote održava spektakularni UFC 308, a tamo se pojavio i legendarni Sergio Ramos (39).
Ramos je u Abu Dhabi stigao kako bi podržao sunarodnjaka Iliju Topuriju, Španca gruzijskog porijekla, koji će u glavnoj borbi večeri braniti pojas prvaka protiv Maxa Hollowayja.
Privukao je pažnju Ramos svojom pojavom i zbog neobičnog modnog izdanja, pošto je nosio kožni prsluk preko bijele majice, a oko vrata je imao i šarenu maramu. Obukao je i sivi šorc, a na nogama je nosio duboke bordo čarape ispod crnih patika.

Zbog stava u kojem je Ramos hodao iza Topurije, dok je borac išao na vaganje, oni manje upućeni, a prisutni u hali, pomislili su da se radi o borčevom obezbjeđenju.

Topuria će protiv Hollowayja braniti pojas prvaka u perolakoj kategoriji (do 66 kilograma), a UFC spektakl počinje u 20 sati uz prijenos na kanalu SK Fight.

Očekuje se da Topuria i Holloway u oktagon uđu otprilike u 23 sata, kao dva borca koja predvode ovaj event.

Sunaslovna borba večeri bit će ona između Roberta Whittakera i Hamzata Čimajeva, a u oktagon će prije toga srbijanski borac Aleksandar Rakić, koji će odmjeriti snage s Magomedom Ankalaevim.

Što se Ramosa tiče, on je i dalje slobodan nogometaš jer nema klub od rastanka sa Sevillom na kraju prošle sezone.