Vrijedno iskustvo
247

Sanel Hasanović obavio pripreme s Usykom, u aprilu se bori za titulu prvaka Evrope

N. K.
Hasanović i Usyk nakon jednog od sparinga
Hasanović i Usyk nakon jednog od sparinga
Novopazarac Sanel Hasanović (24) se posljednjih sedmica sprema za meč u kojem će napasti IBO titulu prvaka Evrope u teškoj kategoriji, a jedan dio priprema obavio je i sa svjetskim prvakom Ukrajincem Oleksandrom Usykom.

Naime, Hasanovićev tim Kuč Boxing Promotion dobio je poziv od Usykovog menadžera da se pridruže njihovom kampu u Antaliji kako bi Sanel odradio pripreme s Ukrajincem za njegov meč protiv Tysona Furyja.

Hasanović i Usyk na ručku
Hasanović i Usyk na ručku

"Nakon što su pratili moj rad, odlučili su me pozvati. Pripreme su trajale tri sedmice i bile su nevjerojatno iskustvo za mene. Bilo je fascinantno vidjeti koliko su bili gostoljubivi. Smjestili su me na najbolje mjesto i ugostili kao da sam član njihovog tima. Radili smo tri sparinga sedmično i mogu slobodno reći da su i oni, kao i ja, bili vrlo zadovoljni vrlo jakim sparinzima. Prije toga, u decembru 2022. godine, imao sam pripreme u klubu Kamani u Dubaiju koji se smatra jednim od najboljih kampova za pripremu boksera gdje su se spremali Anthony Joshua i mnogi drugi. Nakon toga, u januaru, uslijedile su duhovne pripreme u Mekki i Medini gdje sam obavio vjerski obred umru, što je dodatno jedan od glavnih razloga fokusa na ono čime se bavim i odličnih rezultata. Za mene je Usykov poziv bio od velikog značaja. Ponosan sam na to i vjerujem da će mi ove pripreme biti važne u karijeri", rekao je Hasanović za portal Klix.ba.

Korpulentnog boksera već 22. aprila u Berlinu očekuje borba protiv Čeha Lukasa Fajka (26) za titulu prvaka Evrope u IBO federaciji.

"Već dugo teku pripreme za ovaj bitan meč. Menadžer i tim Usyka su insistirali da ostanem još nekoliko sedmica i pomognem im u pripremama za meč protiv Furyja, ali nismo to mogli prihvatiti zbog fokusa na moju borbu. Sada se vraćam svom timu i nastavljamo zajedničke pripreme uz ramazan u Sarajevu", poručio je Hasanović koji se ovih dana vratio u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Hasanović u dosadašnjoj karijeri ima šest pobjeda (sve nokautom) uz jedan remi, dok je Fajk na omjeru sedam pobjeda i jedan poraz.