Trener MMA zvijezda
98

Slavni američki trener David Goggins na udaru zbog nehumanog snimka djeteta na treningu

D. P.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Američki ultramaratonac i trener MMA zvijezda David Goggins (49) na udaru je kritika nakon što je podijelio video na kojem dječak tokom treninga prolazi kroz nehumane napore balansirajući težak balvan na svojim ramenima.

Nekadašnji vojnik David Goggins u međuvremenu je postao jedan od najcjenjenijih trenera na svijetu. Bavi se fitnessom, a poznat je po svojoj izdržljivosti, kondiciji, te obučavanju drugih sportista.

Ovaj sada američki ultramaratonac, koji je trenirao vrhunske sportiste poput MMA zvijezde Tonyja Fergusona, podijelio je snimak na kojem dijete prolazi nehumane napore balansirajući težak balvan na ramenima dok se podvrgava tjelesnom treningu.

Na snimku se vidi kako dječak raširenih nogu stoji na dva ukopana stupa, a preko ramena balansira težak balvan. Tokom treninga dječak je galamio na čovjeka za kojeg se čini da je njegov trening.

Goggins je objavio ovaj video u pohvalnom smislu, što je izazvalo bijes kod njegovih pratitelja na društvenim mreažama.

"Je...o volim ovog klinca. Iako se većina vas neće složiti s mentalnim i fizičkim treningom kroz koji ovaj klinac prolazi, ono što će izaći nakon svega je luđak s kojim se ne želite zaje....ti. Bilo koju prepreku koja se postavi pred ovog klinca on će lako savladati. Ovo je oličenje onoga ko će nositi čamce i balvane. Odabrao bih tog klinca da bude u mom timu više od 99 posto muškaraca u današnjem svijetu", naveo je Goggins i privukao pažnju pratitelja zbog utjecaja kojeg ima upravo na svojim kanalima društvenih mreža.

Veoma cijenjen u sportskom svijetu, Goggins je 2006. godine osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u triatlonu na Havajima. Osvojio je drugo mjesto na ultramaratonu Moab 240, a na društvenim mrežama ima 12,6 miliona pratitelja koji redovno prate sve njegove treninge i savjete.