Uoči sutrašnjeg FNC-a
6

Srbijanski borac u Banjoj Luci bacio 2.000 eura među publiku, izazvao je pravi haos

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
U banjalučkoj dvorani Borik večeras je održano ceremonijalno vaganje boraca za sutrašnji Fight Nation Championship događaj broj 18.

Radi se o događaju koji organizuje FNC, najpopularnija regionalna MMA organizacija, koji će predvoditi mladi srbijanski borac Marko Bojković (22).

Bojković će se u naslovnoj borbi eventa boriti protiv Brazilca Arlena Benksa Ribeira, a na večerašnjem vaganju napravio je pravi haos.

Baš kao što je i prethodno obećao putem svog Instagram naloga, nakon vaganja je u publiku bacao novac, ukupno 2.000 eura koliko je odlučio podijeliti fanovima.

Bojković je nakon kratke izjave za medije počeo bacati novčanice u publiku, a tada su prisutna djeca napravila haos jer je svako od njih želio doći do određene svote.

Tu situaciju možete pogledati u snimku iznad, od 21:00.

Podsjećamo, na ovom FNC događaju nastupit će i jedni od najboljih bosanskohercegovačkih boraca Tomislav Spahović i Ivan Sičaja.

Spahović će se u sunaslovnoj borbi večeri boriti s Gruzijcem Shotom Gvasalijom, dok je Sičajin protivnik Teo Saldana Smith. Jedan od bh. boraca koji će sutra nastupiti u Boriku je i Frano Brnada, koji će otvoriti event svojim okršajem sa Nicolaeom Giscom.

Sutrašnji event u Banjoj Luci počinje od 20 sati, a prijenos za gledatelje u BiH je osiguran samo putem FNC-ovog pay-per-view sistema.