Želi meč s Jakeom Paulom
1

Tyson: Ovisan sam, radije bih kraće živio u slavi, nego duže u "mraku"

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nakon što je odgođena njegova borba s Jakeom Paulom, legendarni bokser Mike Tyson je odgovorio svima koji su "zabrinuti" za njegovo zdravlje i koji ga kritikuju.

Tyson se pripremao za borbu s Paulom koja je bila zakazana za 20. juli, no do ovog meča ipak neće doći. Umjesto Mikea će se Paul boriti protiv BKFC legende Mikea Perryja u subotu.

Uprkos tome, Tyson ne odustaje te namjerava ući u ring kada se oporavi od zdravstvenog problema koji je doživio tokom leta između Miamija i Los Angelesa. U intervjuu za Esquire je odgovorio bokseru Deontayu Wilderu i svakom ko ga je kritikovao tvrdeći da je prestar za borbu.

"Ovisan sam o slavi, volim da ljudi razmišljaju o meni cijeli dan. Radije ću živjeti kratak život u slavi nego dug život u 'mraku'. Jednostavno sam takav. Zbog toga sam se počeo boriti, kako bih stekao ovaj j***ni status. Jurit ću to do kraja života, znam to. Nikad neću dobiti ono što želim, jer sam među onima koji proždrljivo žele bol. Nikad mi nije dosta. Brinete se da ću stradati? Pustite da Mike strada. Ne trebate se brinuti za plaćanje mojih računa. Svi kažu da ovo nema smisla, ali koliko on ima godina? Wilder nije ja, on ne može otići u Mongoliju, da ga neko prepozna", rekao je Tyson.

On uglavnom nije komentarisao kritike koje je dobijao zbog zakazanog meča s Paulom s obzirom da ima 58 godina, a među kritičarima se našao i Deontay Wilder. No, Mike tvrdi da ga Paul ne može povrijediti.