Šou u Londonu
17

Usik priredio legendarnu pressicu s Furyjem, došao kao Hitman i tjerao rivala na potpis

D. P.
Usikov šou na press konferenciji (Foto: Screenshot)
Usikov šou na press konferenciji (Foto: Screenshot)
Ukrajinski borac Oleksandr Usik napravio je nevjerovatan šou na press konferenciji uoči borbe s Tysonom Furyjem na kojoj se pojavio obučen kao "Hitman".

Usik je u salu u kojoj je održana konferencija za medije u Londonu ušetao obučen kao Hitman. Nosio je odijelo, crvenu kravatu, rukavice i nosio je aktovku.

Nakon što je sjeo na predviđeno mjesto, Usik je iz aktovke izvadio fotografiju i tražio od Furyja da je potpiše. Na fotografiji se nalazi fotografija njegovog udarca kojeg je zadao Furyju tokom njihove prve borbe održane u maju u Saudijskoj Arabiji.

Ukrajinac je tom prilikom pobijedio odlukom sudija i tako postao prvi neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji nakon 24 godine. Konferencija za medije održana je kako bi privukla pažnju za revanš zakazan 21. decembra u Riyadhu.

Fury je potpisao fotografiju i poručio kako bi trebao biti malo više fokusiran i pametan kako bi došao do pobjede u revanšu.

"Sve što mogu učiniti je dobro se pripremiti, naporno trenirati, dobro jesti, rano ići na spavanje, rano se buditi i slušati ljude oko sebe. Ostalo je u Božjim rukama. Vjerujem da dolazi moje vrijeme i da sve što se dogodi su lekcije", rekao je Fury.