Osvojene i ekipne medalje
105

Uspješan nastup bh. karatista na Mediteranskom prvenstvu: Turulja srebreni, Krešić bronzana

E. B.
Hamza Turulja
Hamza Turulja
Na Mediteranskom karate prvenstvu održanom u Italiji Hamza Turulja je osvojio drugo mjesto u kategoriji borbe seniori do 84 kilograma.

Na putu do finala Hamza član Univerzitetskog karate kluba Bosna Sarajevo je pobijedio predstavnike Libije (1:1) uz prednost prvog poena, Crne Gore (2:1), Italije (4:2) a u finalu je poražen od predstavnika Italije (0:2).

U ekipnom dijelu je sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine zajedno sa Kemalom Nezirićem, Miletom Ivanićem, Srđanom Jovanovićem i Lukom Jovanovićem nakon pobjeda nad Španijom i Francuskom, te porazom od Italije osvojio bronzanu medalju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine
Reprezentacija Bosne i Hercegovine

U konkurenciji seniorki u kategoriji +68 kg, Stefani Krešić osvojila je treće mjesto pobjedama nad predstavnicom Kipra rezultatom 2:0.

U drugom kolu je zaustavljena od predstavnice Španije rezultatom 1:2, ali je u repasažnoj borbi pobijedila predstavnicu Kosova rezultatom 3:1.

Stefani Krešić
Stefani Krešić

Kadetska ženska ekipa u sastavu Mia Milica Vujić, Džejna Muratović, Marija Gavrilović i Šejla Aščić zaustavljena je u prvom kolu od reprezentacije Portugala rezultatom 2:1, ali su u repasažnoj borbi za treće mjesto pobijedile reprezentaciju Kosova rezultatom 2:1.

Reprezentaciju BiH su predvodili selektori i treneri Goran Ivković, Boris Jeličić, Jane Kutić, Ramiz Potur, Dragiša Jovanović, Siniša Zarić i Stefani Krešić.

Mediteransko prvenstvo okupilo je 18 zemalja sa oko 450 učesnika.