Prijetnje
13

Wilder: Neka Fury dogovori sve za sahranu, a onda ću doći da pljunjem na njegov grob

H. H.
Fury je slavio nokautom u meču protiv Wildera u februaru ove godine (Foto: EPA-EFE)
Fury je slavio nokautom u meču protiv Wildera u februaru ove godine (Foto: EPA-EFE)
Bivši bokserski šampion u superteškoj kategoriji u WBC verziji Deontay Wilder još jednom se žestoko obrušio na Tysona Furyja.

Britanski bokser je poručio da će Furyju trebati "pogrebni aranžman" ako se ponovno sretnu, poručivši da je popularni Kralj cigana varao tokom njihove druge borbe u februaru kada je Britnac slavio.

„Bolje da se sve dogovori za svoju sahranu. A kad se to dogodi, doći ću da pljunjem na njegov grob", rekao je Wilder.

Ovo nije prvi put da se Amerikanac koristi sličnim zlokobnim prijetnjama. Prije borbe protiv Dominica Breazealea 2019. godine, Wilder je rekao da bi njegov protivnik mogao umrijeti u ringu.

Wilder je također dodao da je Fury koristio napunjenu rukavicu tokom meča za naslov u Las Vegasu kada ga je Britanac nokautirao, a smatra da i su mu nešto nasuli u čašu prije borbe.

[TWITTER]1323677810356080640[/TWITTER]

"Sipali su nešto u moju vodu prije meča. Imam i dokaze za to. Znaju da nikada ne bi mogli da me pobijede na pošten način", rekao je američki bokser.

Inače, treći meč između Wildera i Furyja trebao se održati u decembru ove godine u Las Vegasu, ali je prolongiran. Malo je vjerovatno da će se borba uopće desiti jer je Britanac poručio da ga Wilder izbjegava i da se od meče neće biti ništa ako se ne organizuje do kraja godine.