Pun samopouzdanja
46

Wilder poslao poruku svim teškašima: Fury je sljedeći, a nakon toga želim sve titule

N. K.
Deontay Wilder (Foto: EPA-EFE)
Deontay Wilder (Foto: EPA-EFE)
Američki bokser Deontay Wilder (34) sinoć je nokautirao Luisa Ortiza i još jednom odbranio naslov svjetskog prvaka.
Odluka je pala krajem sedme runde kada je Wilder provukao jednu desnicu, Ortiz pao čitavim tijelom na pod, a sudija nakon brojanja zaustavio borbu na devet sekundi prije isteka runde.

"Sada je jasno zašto se niko drugi od teškaša ne želi boriti s Ortizom. Vrlo je vješt u ringu i strateški se kreće. Morao sam se igrati s njim i odmjeravati ga u određenim područjima. Morao sam se povlačiti i ići prema naprijed. Moj intelekt je vrlo visok, iako mi to mnogi neće priznati. Jednom kada se opustio ispalio sam udarac i povrijedio ga. Ortiz je jedan od najboljih na svijetu i zato sam mu dao drugu priliku. Da može nahraniti svoju porodicu. Nadam se da će mu i drugi teškaši, a vidim takvih puno u publici, dati priliku", rekao je Wilder nakon meča.

Amerikanac je postao je šesti teškaš u historiji koji je odbranio titulu barem deset puta, a 11. odbranu najvjerovatnije će imati protiv Tysona Furyja.

"Sljedeći je revanš s Furyjem. Prema rasporedu bi to trebalo biti u februaru. Nakon toga želim ujediniti sve titule. Želim da postoji jedan prvak, jedino lice i jedino ime - Deontay Wilder", poručio je Bronzani bombarder.