Okršaji "gladijatora"
114

World Grand Prix K1 2024 stiže u Sarajevo

E. K.
Dževad Poturak
Dževad Poturak
Nakon što je prošle godine proslavio 30 godina postojanja, K1 u četvrtu deceniju kreće sa velikim izazovima, a na tom putu stiže i u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je među samo šest svjetskih destinacija koje će ove godine biti domaćini kvalifikacijskih turnira. Glavni grad Bosne i Hercegovine stoji "rame uz rame" sa velikim metropolama poput Tokija, Osake te brazilske Curitibe, a turniri će se organizovati još i u italijanskom Rosoliniju i rumunskoj Galati.

Dževad Poturak je istakao da ćemo u Sarajevu gledati okršaje osam "gladijatora" iz jugoistočne Evrope koji će se boriti za glavnu nagradu, nastup na finalnom Grand Prixu u Japanu.

"Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo dobili su veliku priliku da budu uz velike svjetske gradove koji su u probranoj grupi domaćina K1 turnira. Ove godine u našoj dvorani Mirza Delibašić, osim super borbi, na glavnom turniru imat ćemo priliku da vidimo okršaje osam 'gladijatora' iz jugoistočne Evrope, koji će se kroz četvrtfinalne, polufinalne mečeve i finale boriti za veliku nagradu, a to je nastup na finalnom K-1 World Grand Prix u Japanu, koji će se održati 14. decembra u Tokiju. Ovom prilikom još jednom se želim zahvaliti ljudima iz zemlje izlazećeg sunca koji su nam dali priliku da budemo dio ovako velikog brenda kakav je K1", kazao je Poturak.

U Sarajevu je danas održana press konferencija na kojoj je osim najave K-1 spektakla koji nas očekuje za mjesec dana upriličena i svečanost na kojoj su dodijeljene zahvalnice novinarima i medijima koji su godinama doprinosili promociji borilačkog sporta u našoj zemlji. Posebno izdvajamo zahvalnicu koja pripada legendarnom komentatoru Kemalu Balukoviću, koji je svojim nezaboravnim komentarima ostavio dubok trag i dao poseban pečat velikom broju TV prijenosa mečeva svih naših boraca.

"Ovu press konferenciju sam organizovao kako bih zahvalio svim novinarima i medijima koji su me pratili i podržavali tokom karijere. Veoma sam emotivna osoba i teško mi je izraziti koliko mi je vaša podrška značila. Posebno mi je drago da je ovdje sa nama sin Kemala Balukovića, Edin koji će u njegovo ime primiti zahvalnicu za sve ono što je naš legendarni komentator uradio na promociji borilačkih sportova u našoj zemlji. Moja poruka je da ne smijemo zaboravljati jedni druge i da uvijek budemo zajedno", dodao je Dževad Poturak.