Samo i samo istina
19

Conte otkrio tajnu uspjeha: Mrzio sam trenere koji su me lagali, ja nisam takav

K. H.
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Antonio Conte (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Tottenhama Antonio Conte priznaje da svojim igračima uvijek govori istinu i da je to jedini ispravan put koji trener može imati sa svojim igračima, odnosno to navodi kao svoju tajnu uspjeha.

Conte je trener koji se dokazao u Juventusu, Chelseaju i Interu i u svakom timu u kojem je bio osvajao je titule prvaka, no sada je u Tottenhamu situacija nešto drugačije i Italijan je svjestan da je došao u klub koji uopšte nema kapacitet, ali ni naviku da se bori za trofeje.

Ipak, vjeruje da je to kroz nekoliko godina moguće, a najvažnije je da igrači daju sve od sebe, posebno na treningu. Tajna uspjeha je, kaže, u odnosu s igračima prema kojima uvijek treba biti iskren i kojima uvijek treba reći kako stvari stoje.

"Kada sam bio igrač, mrzio sam trenera koji bi me lagao samo da bismo zadržali dobar i miran odnos. Ako igrači žele da postanu bolji, važno je da svaki put slušaju istinu. Nakon poraza možete naučiti više nego poslije pobjede, to je lekcija", rekao je Conte pa nastavio:

"Moji igrači vrlo dobro znaju da ću im uvijek reći istinu jer s istinom možete da budete bolji. Ne može dugo da se živi s dobrom laži."

Tottenham je nedavno izgubio od Chelseaja u meču Liga kupa rezultatom 2:0, a Conte je nakon utakmice molio novinare da ne porede njegove igrače s Plavcima jer nije riječ o igračima istog kvaliteta, odnosno nije riječ o ekipama koje imaju iste ciljeve i mogućnosti.