Na završnici biciklijada
17

Dani zeničkog sporta: Projekat koji njeguje sportski duh i nadu u novu tradiciju

E. M.
(Foto: E. M./Klix.ba)
Na Kamberovića polju u Zenici večeras je svečano otvorena manifestacija Dani zeničkog sporta u sklopu koje će biti predstavljeni zenički klubovi i pojedinci.

Ovo je prvi put da se u organizaciji Sportskog saveza Grada Zenice organizuje jedan ovakav događaj koji je na jednom mjestu okupio veliki broj sportskih klubova i pojedinaca koji će u danima vikenda pokazati ono što rade kroz treninge i prijateljske mečeve.

Sa svečanog otvorenja su poslane poruke podrške ovom projektu i nade da će i u narednim godinama ovaj događaj okupiti još veći broj klubova i pojedinaca te da će ovo postati tradicija u kojoj će se njegovati sport i sportski duh.

U narednim danima na sportskim terenima i igralištima u Zenici biće održane prijateljske utakmice, a za nedelju je planirana biciklijada u dužini od 10 km u organizaciji Biciklističkog kluba Rotacija SPIN gdje se očekuje učešće više od 300 učesnika.

Na kraju.ove manifestacija bit će upriličena rekreativna atletska utrka dužine pet kilometara te dodjela priznanja i medalja.