Mladi Velšanin
60

Dječaka ismijavali na treninzima zbog težine, na tužnu objavu oca reagovali slavni sportisti

D. P.
Alfie godinama ima probleme s prekomjernom težinom (Foto: Twitter)
Alfie godinama ima probleme s prekomjernom težinom (Foto: Twitter)
Slavni sportisti uključili su se u kampanju pružanja podrške dječaku Alfieju Pugsleyu koji je bio žrtva ismijavanja zbog prekomjerne težine.

Alfie (11) je član ragbi ekipe iz Južnog Velsa u kojoj igra u selekciji do 12 godina. Međutim, zbog svoje težine često je predmet ismijavanja na terenu, ali i na društvenim mrežama.

Tužna objava njegovog oca Marka izazvala je veliki broj reakcija iz svijeta sporta, a posebno ragbija. Mark poručuje da njegov sin ima velike poteškoće sa samopouzdanjem.

"Morao sam ukloniti objavu s Facebooka jer je idiot komentarisao da je moj dječak prevelik da bi igrao za mlađe od 12 godina i da nije zdrav. Kad bi samo ljudi znali koliko se trudi da smrša i postane sposobniji, kao i koliko je nisko njegovo samopouzdanje. Ne brini Alfie, bit ću tvoj najveći fan zauvijek", napisao je emotivni otac.

[TWITTER]1485268202330497029[/TWITTER]

Svijet sporta nakon tužne objave ujedinio se u pružanju podrške dječaku koji ima jedan cilj, a to je dovesti tijelo u dobru formu.

Tako su se uključili u priču ragbi savezi Novog Zelanda, Engleske i Irske, kao i brojni poznati iz različitih sportova.

Podršku mu je pružio bivši engleski reprezentativac u ragbiju Alex Corbisiero koji ističe da je prošao sličnu priču.

"Alfie, nastavi vrijedno raditi. Ti ćeš se zadnji smijati i obećavam da te ovo iskustvo čini boljom osobom za kasniji period u životu. Nastavi se smijati. Ja sam čuo slične stvari kada sam bio mlađi", rekao je Corbisiero koji je trenutno stručnjak za ragbi u programu NBC Sporta.

Lijepe riječi uputio mu je i Nigel Owens, jedan od najpoznatijih engleskih sudija i uputio mu zanimljivu ponudu.

"Alfie prijealteju, nastavi uživati u ragbiju. Daj sve od sebe, ali prvenstveno uživaj. Doći ću da sudim jednu tvoju utakmicu i radujem se tome", naglasio je Owens.

Poruke su stigle i od legendarnog osvajača Svjetskog prvenstva u ragbiju Tendaija Mtawarire, Novozelanđana Jeromea Kaina i Israela Dagga i brojnih drugih.

Ono što je možda i najzanimljivije, jeste da su organizatori uputili specijalnu pozivnicu nesretnom dječaku da bude gost na finalu Premiershipa u ragbiju.