Dueli u Hercegovini
31

Dva duela prvenstva BiH igraju se danas: Borac i Zrinjski u ulogama favorita

N. K.
Borac juri novu pobjedu (Foto: FK Borac)
Borac juri novu pobjedu (Foto: FK Borac)
Dvije zaostale utakmice Wwin lige Bosne i Hercegovine igraju se danas u Konjicu i Mostaru, a sastaju se Igman i Borac te Zrinjski i Radnik.

Ovi susreti drugog i trećeg kola prvenstva nisu odigrani u planirano vrijeme zbog obaveza Zrinjskog i Borca u evropskim takmičenjima.

Borac je nakon poraza od Sarajeva upisao tri vezane pobjede i ukoliko danas slavi u Konjicu prestići će Sarajevo i Željezničar te se smjestiti na drugo mjesto u prvenstvu.

S druge strane, zahuktali Igman se nalazi u još boljoj formi sa četiri uzastopne pobjede zbog kojih je ekipa Husrefa Musemića smještena u gornji dio tabele, na šestom mjestu. Definitivno nas očekuje zanimljiva utakmica u Konjicu.

I lider na tabeli Zrinjski ima tri vezane pobjede te ukoliko i danas slavi izvjesnu pobjedu protiv Radnika imat će četiri boda više od drugoplasiranog Sarajeva.

Radnik je pobjedom nad Slobodom nakratko prekinuo niz poraza, ali je u prošlom kolu ponovo poražen od Borca pa su pali na osmo mjesto. Težak zadatak će imati i danas protiv favorizovanog Zrinjskog, ali ekipa iz Bijeljina sigurno ima svoj plan.

Obje utakmice su u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena 1 Premium.

Parovi:

14:00 Igman - Borac

18:00 Zrinjski - Radnik

Tabela: