Superliga Turske
65

Fenerbahče opet razočarao i ispustio pobjedu u gostima, Džeko izašao u finišu susreta

N. M.
Foto: Fenerbahče SK
Foto: Fenerbahče SK
Nogometaši Fenerbahčea ponovo su razočarali svoje navijače danas, pošto se s gostovanja Samsunsporu u 9. kolu turske Superlige vraćaju sa samo osvojenim jednim bodom.

Fener je s domaćim Samsunom remizirao rezultatom 2:2, a pobjedu je ispustio u samom finišu susreta.

Poveo je Fener prvo golom Dušana Tadića u 24. minuti, a do poravnanja Samsun stiže na otvaranju drugog dijela meča, pošto u 48. minuti mrežu istanbulskog tima trese Holse.

Novo vodstvo Feneru donosi sjajni Alan Saint-Maximin u 62. minuti, kada je Tadić bio u ulozi asistenta, ali nije to bilo dovoljno Feneru da se kući vrati s punim plijenom.

Igrala se 88. minuta kada Soner Aydogdu postiže gol za 2:2. To se ispostavilo i konačnim rezultatom utakmice pa su timovi podijelili bodove.

Reprezentativac BiH Edin Džeko je na ovoj utakmici bio u startnoj postavi Fenera, a Mourinho ga je s terena povukao u 81. minuti, kada ga je zamijenio sa Youssufom En-Nesyrijem.

Ostao je Fener tako na četvrtoj poziciji sa 17 bodova, čak osam manje od lidera Galatasaraya, koji ima i utakmicu više, ali Džeko i družina su već napravili toliko kikseva da se već sada može reći da su si značajno smanjili šanse za osvajanje titule prvaka. Posebno je to izvjesno kada u obzir uzmemo prošlu sezonu i činjenicu da je Galata na kraju imala čak 102 boda te da je za cijelu sezonu upisala samo tri remija i dva poraza.

Tabela: