Ponosan na napredak
96

Hamilton se oglasio nakon priznanja Schumachera da je gej, ponovio je svoj stav

H. H.
Ralf Schumacher i Lewis Hamilton (Foto: Mirror / montaža)
Ralf Schumacher i Lewis Hamilton (Foto: Mirror / montaža)
Nakon što je Ralf Schumacher prije nekoliko dana obznanio da je gej, oglasio se sedmerostruki svjetski prvak prvak Formule 1 Lewis Hamilton.

Hamilton, koji je u prošlosti na kacigi nosio znak duginih boja u znak podrške LGBT zajednici, poručio je da je Schumacherovo priznanje pozitivno.

"Do sada sam čuo samo pozitivne stvari od ljudi i mislim da je to zbog vremena u kojem živimo i promjena u društvu", kazao je Hamilton uoči utrke za VN Mađarske.

"Prije se definitivno nije osjećao ugodno da svoju homoseksualnost iznese u javnost, ali ovo pokazuje da smo u vremenu u kojem konačno možemo napraviti ovaj korak i ne plašiti se. Moramo nastaviti da se borimo kako bismo bili sigurni da se svi osjećaju prihvaćeno i dobrodošlo, ali svi moramo biti ponosni na napredak koji ostvarujemo", rekao je Hamilton.

Britanac nije jedini vozač Formule 1 koji je otvoreno zauzeo stav, jer je njegov timski kolega George Russell također nosio kacigu u duginim bojama u junu 2022., dok je Sebastian Vettel viđen sa patikama u duginim bojama.

Podsjetimo, Hamilton je prije dvije sedmice na utrci za Veliku nagradu Velike Britanije na stazi Silverstone stigao do svoje prve pobjede u šampionatu Formule 1 još od 5. decembra 2021. godine, kada je slavio u Saudijskoj Arabiji.