Slobodni trening u Monzi
37

Kimi Antonelli platio danak neiskustvu u Formuli 1, izletio u Parabolici i oštetio Mercedesov bolid

D. B.
Mladi Mercedesov vozač Kimi Antonelli nastupio je na današnjem prvom slobodnom treningu u okviru trkačkog vikenda Formule 1 u Monzi, ali je napravio skupu grešku u prvim minutama ove sesije.
Mladi Antonelli, koji je najozbiljniji kandidat za nasljednika sedmostrukog šampiona Lewisa Hamiltona naredne sezone u Mercedesu, danas je sjeo u kokpit bolida koji pripada Georgeu Russellu, kako bi odradio prvi slobodni trening na stazi Monza.
Italijanski vozač je imao dobro vrijeme u brzom krugu, bilježio je najbrže sektore, ali je napravio grešku u zavoju Parabolica, zbog čega je izletio sa staze, prešao preko šljunka i bočno udario u barijere. Brzina je bila prevelika, a kočenje prekasno, tako da je Kimi izgubio kontrolu i postao samo putnik u kokpitu.

Na Mercedesovom je nastala određena šteta, a mladi Antonelli nije povrijeđen.

Sada mehaničare očekuje mnogo posla kako bi obavili popravke i pripremili bolid za Russella do današnjeg drugog slobodnog treninga.

Podsjetimo, u istom zavoju je u četvrtak izletio i safety car tokom testiranja staze, a za upravljačem je bio iskusni Bernd Maylander.