Digao se na nebo
24

Leclerc doživio iskustvo kakvo mu ni Formula 1 ne nudi, vozio je borbeni avion Rafale

D. P.
Leclerc u borbenom avionu Rafale (Foto: Screenshot)
Leclerc u borbenom avionu Rafale (Foto: Screenshot)
Zvijezda Formule 1 Charles Leclerc imao je priliku podići svoju brzinu do nezamislivih visina pošto je umjesto Ferrarija, na kojeg je navikao, upravljao borbenim avionom Dassault Rafale.

Zahvaljujući akciji francuskih zračnih snaga i tamošnje TV kuće Canal+ doživio je nevjerovatno uzbuđenje dok je letio u nebo i tako iskusio zadovoljstvo kao nikada ranije.

Leclerc je proteklog vikenda slavio u utrci za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država, a tom prilikom njegov Ferrari ostvario je dvostruki trijumf. Uzbudljivi dani nastavili su se u programu Canal+ televizije koja mu je priuštila ovo nezaboravno zadovoljstvo.

Na samom vozaču Formule 1 vidjelo se veliko uzbuđenje i bio je nasmijan nakon što je završio let u Rafaleu.

"Kakvu nevjerovatnu priliku sam dobio. Upravljao sam takvim strojem i uporedio sam osjećaj brzine kojeg inače doživljavam u bolidu Formule 1. Bilo je zaista posebno. Sljedeće sedmice nas pratite za potpuno iskustvo", rekao je neustrašivi Leclerc nakon izlaska iz Rafalea.

Leclerc je na društvenim mrežama podijelio fotografije svoje avanture na nebu. Također, na snimcima se može vidjeti kako hoda do borbenog aviona, a onda leti iznad okeana u misiji obuke francuskih zračnih snaga.

Kada je ukupni poredak vozača Formule 1 ove sezone u pitanju, Leclerc se nalazi na trećem mjestu. Max Verstappen je lider sa 354 boda, Lando Norris ima 297, a onda slijedi Leclerc sa 275.