Bolidi i novom ruhu
20

McLaren, Mercedes i RB pripremili specijalne livreje za Singapur

D. B.
(Foto: Klix.ba)
F1 timovi McLaren, Mercedes i RB predstavili su specijalne livreje koje će krasiti njihove bolide tokom trkačkog vikenda u Singapuru.

Što se tiče McLarena, oni su svoju livreju razvili u saradnji s OKX-om, a ovim specijalnim dizajnom odaju počast McLarenovoj MP4 eri od 1981. do 1996. godine. Ona predstavlja spoj klasičnog dizajna s linijama te McLarenove papaja šeme boja, kojim se odaje počast naslijeđu tima. Osim toga, livreja odaje počast McLarenovim vozačima među kojima su Ayrton Senna, Alain Prost i Niki Lauda, a sadrži imena 13 vozača iz pomenute ere.

McLarenova Legend Reborn livreja je dodatak dizajnu posvećenom Seni pod nazivom McLaren SENNA presented by OKX, koji je viđen ove godine u Monacu.

Mercedes specijalnom livrejom obilježava 50. godišnjicu svog partnera, a to je kompanija Petronas. Zelena boja u ovom slučaju mijenja većinu srebrnih površina na prednjem krilu i bočnim stranicama.

Kada je riječ o specijalnom dizajnu bolida ekipe RB, on je nastao u saradnji s modnim brendom Hugo. Bočne stranice krase patentni zatvarači, kao i denim izgled na prednjem dijelu bolida. Ovo je prva livreja s krojačkom tematikom otkako su italijanski brend i F1 tim Benetton koristili "United Colors" dizajn devedesetih godina prošlog stoljeća.

Trkački vikend u Singapuru počinje slobodnim treninzima u petak, a završava utrkom na stazi Marina Bay u nedjelju.