Žele biti konkurentniji
28

Mercedes već na VN Saudijske Arabije pravi promjene: Imamo mnogo problema s bolidom

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vodeći inžinjer Mercedesa Andrew Shovlin kaže kako će ovaj tim već na Velikoj nagradi Saudijske Arabije napraviti određen promjene na bolidu, a s ciljem kako bi dodatno popravili balans i olakšali kretanje bolida.

U samom finišu prve utkre u novoj sezoni, a koja se vozila u Bahreinu, bilo je vidljivo da model W13 nije konkurentan s najvećim rivalima i da će Mercedes morati promijeniti puno stvari na svom bolidu.

Srećom po Mercedes, a najviše srećom po Hamiltona, zahvaljujući kvarovima Red Bulla u finišu utrke Britanac je zauzeo treće mjesto i osigurao je mjesto na pobjedničkom postolju, dok je na četvrtom mjestu završio njegov klupski kolega George Russell.

"Imali smo razgovor s vozačima i mnogo je problema. Balans je očajan, bolid je težak, a zbog svega toga mučimo se na pravcima. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da popravimo stvari za narednu utrku s nadom da će Hamilton i Russell biti konkurentniji", rekao je Shovlin, vodeći inžinjer u ovom timu.

Utrka za Veliku nagradu Saudijske Arabije održat će se u nedjelju 27. marta, a kao što je to uvijek slučaj u Formuli 1, treninzi će početi u petak i kvalifikacije će biti održane u subotu.

Podsjećamo, na prvoj utrci nove sezone pobjedu je odnio vozač Ferrarija Charles Leclerc, dok je drugoplasirani bio njegov timski kolega Carlos Sainz.