Dominacija Maxa
30

Ništa novo u novoj sezoni Formule 1: Verstappen osvojio pole poziciju u Bahreinu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sezona u Formuli 1 počinje ove sedmice u Bahreinu, a danas su vožene kvalifikacije za utrku koja je na programu u subotu.

Nova sezona počela je sa starim navikama, pošto je ponovo najbrži bio dominantni Max Verstappen u bolidu Red Bulla, koji je osvojio pole poziciju za subotnju utrku.

Verstappen je imao najbrži krug s vremenom od 1:29.179, dok je drugo mjesto zauzeo Charles Leclerc u Ferrariju sa nešto više od dvije desetinke zaostatka (+0,228 sekundi).

S trećeg mjesta će nedjeljnu utrku započeti George Russell u Mercedesovom bolidu (+0,306 sekundi), a podbacio je njegov timski kolega Lewis Hamilton, koji će startovati tek deveti.

Iza Russela su, dakle, u prvih deset još završili redom Carlos Sainz, Sergio Perez, Fernando Alonso, Lando Norris, Oscar Piastri, Lewis Hamilton i Nico Hulkenberg.

Podsjećamo, i u ovoj sezoni titulu svjetskog prvaka brani Verstappen, koji je osvojio tri prethodna šampionata i apsolutni je vladar najbržeg cirkusa na svijetu.

Subotnja utrka na programu je od 16 sati, a prijenos je na Sport klubu 1.

Heineken je u periodu 1. do 31. marta pokrenuo aktivaciju Player 0.0, koja najboljim učesnicima može osigurati vrijedne nagrade poput odlaska na F1 utrku za Veliku nagradu Nizozemske ili iskustvo utrkivanja na simulatorima sa trostrukim svjetskim F1 prvakom Maxom Verstappenom. Više informacija pronađite ovdje.