Čeka još timskog kolegu
23

Pierre Gasly potpisao novi ugovor s Alpineom

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski vozač Formule 1 Pierre Gasly produžio je saradnju s ekipom Alpine tako što je potpisao novi višegodišnji ugovor.

Gasly je u Alpine stigao prije početka prošle sezone, a u periodu od 18 mjeseci je osvojio 67 bodova. Gledajući značajnije rezultate, na Sprint utrci u Belgiji je 2023. godine bio treći, dok je iste godine osvojio treće mjesto na utrci za Veliku nagradu Nizozemske.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

U Alpineu su odlučno radili na tome da zadrže Gaslyja nakon što su ozvaničili rastanak s njegovim timskim kolegom Estebanom Oconom, koji odlazi na kraju sezone.

"Osjećam se kao kod kuće u ovom velikom timu. Uživam što sam dio F1 projekta i šire vizije Alpinea. Ovdje sam zvanično 18 mjeseci i oduvijek je bio plan da gradimo dugoročni projekt. Sezona je izazovna, ali ostajem vjeran projektu i ne idem nigdje. Zadovoljan sam napravljenim promjenama, napornim radom i pravcem u kojem tim ide. Osoblje i resursi tima imaju veliki potencijal. Uzbuđen sam zbog onog što nosi budućnost i fokusiran na svakodnevne detalje koji unapređuju naše performanse", izjavio je Gasly nakon potpisivanja ugovora.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Alpine još uvijek traži drugog vozača, a među glavnim kandidatima je još uvijek aktuelni vozač Ferrarija Carlos Sainz. Ukoliko se Španac odluči za druge opcije, kao alternativa se razmatraju Jack Doohan i Victor Martins, mada šanse ima i još uvijek Sauberov vozač Valtteri Bottas.