Miris guma i benzina
256

Pogledajte kako je izgledao oktanski spektakl Red Bull Showrun u Sarajevu

N. K.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Dugo najavljivani auto-moto spektakl Red Bull Showrun održan je danas pred hiljadama okupljenih građana Sarajeva i posjetitelja iz zemlje i svijeta.

Glavna atrakcija događaja bio je šampionski bolid RB7 koji je vozio slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard koji je zvukom svog V8 motora oduševio desetine hiljada gledalaca.

Osim njega, u Sarajevu su danas nastupali i Arunas Gibieža na motociklu te dvojac "Red Bull Driftbrothers" u njihovim snažnim drift automobilima BMW M4.

Red Bull Showrun predstavlja automobilistički performans koji u kontrolisanim uslovima sa iskusnim profesionalcima iza upravljača demonstrira snagu i preciznost, donoseći pri tome magiju adrenalinskog spektakla širokoj publici.

Spektakl su vodili sarajevski hip-hop dvojac Helem Nejse zajedno sa poznatim F1 komentatorom Srđan Erceg, dok je u pauzama atmosferu zagrijavao DJ Soul.

Na kraju je atmosfera kulminirala zajedničkim vožnjama Davida Coultharda, Driftbrothersa i Gibieže na motociklu koji su na raskrsnici kod SCC-a doslovno napravili dimnu zavjesu paljenjem guma na svojim bolidima.

Uprkos tome da je Showrun u centar Sarajeva privukao nekoliko desetina hiljada gledalaca koji su uživali u oktanskom spektaklu sve je prošlo u kontrolisanim i sigurnim uslovima bez incidenata.