Brzo pronađeni
0

Policija pritvorila dvije osobe koje su htjele iznuditi 15 miliona eura od legendarnog Michaela Schumachera

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jedan od najboljih vozača Formule 1 Michael Schumacher je već 11 godina u komi i to nakon što je 2013. godine stradao u skijaškoj nesreći u francuskim alpama.

Iako je već duže vrijeme u komi, dvojica muškaraca su prema pisanjima Bilda htjeli iznuditi novac od 55-godišnjeg Schumachera i njegove porodice.

Navodno su htjeli iznuditi 15 miliona eura od njega i nalaze se u istražnom zatvoru, a policija ih je uhvatila izvan savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija te ih je odvela na sud u Wuppertalu. Na koji su način pokušali napraviti iznudu, advokati nisu htjeli otkriti.

Inače, ovo nije prvi takav slučaj jer je policija 2017. godine uhvatila muškarca koji je također htio iznuditi novac od porodice Schumacher.

Tada 25-godišnji Hüseyin B. je poslao mail Corinni Schumacher (55), supruzi legendarnog vozača formule, u kojem je prijetio njihovoj djeci.

Policija ga je brzo pronašla jer je proslijedio svoj broj računa. Tada je dobio godinu i devet mjeseci zatvora uslovno te je morao platiti 4.500 eura kazne i odraditi 50 sati rada za opšte dobro, a sudija mu je odredio i liječenje.