Kraj za Australca
80

RB otpustio Daniela Ricciarda, mijenja ga Liam Lawson

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
F1 ekipa RB otpustila je australskog vozača Daniela Ricciarda nekoliko dana nakon utrke u Singapuru. Ono što se očekivalo, a što je The Honey Badger i najavljivao u emotivnom obraćanju medijima dobilo je svoju potvrdu u četvrtak navečer.

Čini se da je Ricciardova karijera u Formuli 1 konačno završena, a u bolidu RB-a će ga ponovo zamijeniti Liam Lawson, dvadesetdvogodišnjak koji je "uskočio" na njegovo mjesto i prošle godine nakon što je Australac povrijedio ruku u jednom incidentu na stazi Zandvoort. Prošle godine je Liam vozio pet utrka u kojim je pokazao da se na njega može ozbiljno računati. Upravo je na stazi u Singapuru osvojio svoje prve bodove u karijeri zahvaljujući devetom mjestu.

"Svi u RB-u se želimo zahvaliti Danielu na njegovom radu i trudu u protekle dvije sezone. Donio nam je mnogo iskustva i talenta, a imao je i fantastičan stav kojim nam je pomogao da se brže razvijamo i ojačamo timski duh. Bio je pravi gospodin na stazi i izvan nje, uvijek s osmijehom. Nedostajat će nam i uvijek će imati posebno mjesto u Red Bull porodici. Koristim priliku da poželim dobrodošlicu Liamu, koji već dobro poznaje tim. Vozio je za nas prošle sezone i dobro se nosio u teškim okolnostima. Lijepo je vidjeti da talentovani vozač iz Red Bull porodice pravi sljedeći korak. Radujemo se ostatku sezone", izjavio je šef RB-a Laurent Mekies.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Ricciardo se oglasio putem Instagrama.

"Volim ovaj sport cijeli svoj život, ovo je bilo uzbudljivo i predivno putovanje. Hvala timovima i pojedincima koji su imali svoju ulogu u tome. Hvala i fanovima koji vole sport ponekad više od mene. Uvijek će biti uspona i padova, no bilo je zabavno i ništa ne bih promijenio. Do sljedeće avanture...", poručio je popularni The Honey Badger.