Sve je spremno
943

Uskoro starta Red Bull Showrun u Sarajevu: Hiljade posjetilaca stiže i očekuje F1 bolid

E. Z.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Danas se u Sarajevu održava pravi spektakl brzine i adrenalinske zabave. Red Bull Showrun već nekoliko dana zahuktava atmosferu u glavnom gradu, a sada su počeli pristizati i bojni gledaoci na stazu koja je pripremljena na Marijin Dvoru.

Kako su iz Red Bulla napravili pravu trkaću stazu u samom centru Sarajeva sa tribinama za gledaoce, pravim Formula 1 Paddockom, ali zabavnim sadržajima na više mjesta oko staze svi posjetioci imaće priliku uživati u pravoj F1 zabavi.

Sigurnost je ipak na prvom mjestu, pa su zaštitne ograde već odavno postavljene i osigurane, a Red Bull je svim gledaocima omogućio besplatno posmatranje ovog spektakla. Ulazi su otvoreni već od 11 sati, a hiljade građane već pristiže na lokaciju.

Mnogi su poslušali savjete organizatora te stižu biciklima, romobilima ili su jednostavno odlučili prošetati. Iako do početka vožnji ima još neka dva sata brojni gledaoci su već stigli i sjajno se zabavljaju uz DJ performanse ali i brojne igre i sadržaje koje je Red Bull organizovao u blizini staze.

Očekuje se da će Red Bull Showrun danas posmatrati više od 10 hiljada gledalaca, dok glavni program i vožnje počinju u 14 sati. Uz sve najavljene vožnje i sadržaje iz Red Bulla su najavili i zanimljiva iznenađenja za sve gledaoce.

Vožnja bolida Formule 1 biće samo jedan dio bogatog programa - tako će publiku zagrijati njemačka ekipa Red Bull Drift Brothers koja je pripremila drift spektakl, dok je za motociklistički performans zadužen Arunas Gibiež. Cijeli spektakl vodiće poznati sportski F1 komentator Srđan Erceg.

Bolid kojim je osvojena kontruktorska i vozačka titula F1 u 2011. godini, proći će trasom od Marijin Dvora do Mašinske škole i nazad pored Zemaljskog muzeja BiH.