Da li FIA pretjeruje?
15

Verstappen "kažnjen" zbog psovke na konferenciji za medije

D. B.
Foto: FENA
Foto: FENA
Nizozemski vozač Red Bull Racinga Max Verstappen kažnjen je zbog psovke koju je izrekao na konferenciji za medije uoči trkačkog vikenda Formule 1 u Singapuru.

Verstappen će morati "odraditi sate društveno-korisnog rada" nakon što je psovkom opisao svoj bolid RB20.

"Ne znam. Čim sam započeo kvalifikacije, znao sam da je bolid 'sje*an'. Uvijek pokušavam optimizovati bolid, ali ovog puta nije uspjelo. Znao sam da sam 'zaglavio' s tim", izjavio je Max na konferenciji za medije.

@f1

max really didn’t hold back on the state of his car 🤬😅 #f1 #formula1 #singaporegp #maxverstappen #redbullracing #motorsport

♬ original sound - Formula 1
Psovke vozača i članova timova su uobičajene, samo to rijetko završi u eteru.

"Svi psuju, psovat ćete uvijek, ako ne u ovoj prostoriji, onda negdje drugo. Neki psuju više od drugih, ovisi o jeziku kojim govore. Zlostavljanje je nešto drugo. U drugim sportovima se ne trči sa spojenim mikrofonima. Mislim da ljudi i u drugim sportovima svašta govore kad su pod adrenalinom, ali se to ne snimi. To će pomoći mnogo više nego zabrane vozačima. Na primjer, ja ne mogu ni izgovoriti 'je**' riječ (F word) koja i nije toliko loša. Bolid nije funkcionisao, bio je 'sje*an'. Izvinite na izgovorenom, ali dajte molim vas...Šta smo mi, petogodišnjaci, šestogodišnjaci? Čak i ako djeca ovo gledaju, ona će svakako nekad početi psovati, čak i ako im roditelji to ne dozvoljavaju. Kad odrastu, hodat će s prijateljima i psovati", poručio je aktuelni šampion.

Verstappenova dominacija je prekinuta, nije osjetio slast pobjede u posljednjih sedam utrka, ali je i dalje lider u poretku vozača. S druge strane. Red Bull Racing je izgubio lidersku poziciju u poretku konstruktora od McLarena.