Prvak je razočaran
0

Verstappen razmišlja o završetku karijere jer je kažnjen zbog psovke

E. B.
Max Verstappen (Foto: EPA-EFE)
Max Verstappen (Foto: EPA-EFE)
Aktuelni prvak Formule 1 Max Verstappen je zabrinuo svoje navijače najavom da razmišlja o završetku karijere.

Verstappen je na konferenciji za medije u četvrtak uoči Velike nagrade Singapura govorio o dešavanjima na Velikoj nagradi Azerbajdžana i tom prilikom je koristio psovke prilikom kritikovanja svoje ekipe, te ga je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) kaznila društveno-korisnim radom.

Verstappen se pravdao da je koristio psovku u svojstvu slenga, te da mu engleski nije maternji jezik, no to mu nije pomoglo da izbjegne kaznu.

Zbog toga je na zvaničnim konferencijama za medije tokom Velike nagrade Singapura davao šture odgovore, no izuzetno je otvoren za razgovor bio sa medijima u intervjuima jedan na jedan.

Verstappen je, čini se, nagovijestio odlazak iz Formule 1 nakon što mu ugovor s Red Bull Racingom istekne 2028. godine.

"Apsolutno će me ova kazna natjerati na ranije povlačenje iz Formule 1. Ne možeš biti svoj, a meni je to signal da razmislim o nastavku karijere. Formula 1 će nastaviti postojati i bez mene, a ja ne želim biti robot i sebe cenzurisati", rekao je razočarani Verstappen.

Inače, Verstappen već osam utrka zaredom ne zna za pobjedu, a prednost nad drugoplasiranim Landom Norrisom mu se smanjila na samo 52 boda.