Favorit ide kući
158

Furiozne srbijanske odbojkašice razbile Italiju za polufinale Olimpijskih igara

D. P.
Tijana Bošković (lijevo) bila je ponovo najefikasnija u Srbiji (Foto: EPA-EFE)
Tijana Bošković (lijevo) bila je ponovo najefikasnija u Srbiji (Foto: EPA-EFE)
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izborila je polufinale Olimpijskih igara nakon ubjedljive pobjede nad Italijom rezultatom 3:0, po setovima 25:21, 25:14 i 25:21.

Dvije selekcije u Tokio su stigle sa ambicijama da dođu do medalje i te težnje su bile opravdane, no favorizovana Italija ide kući već nakon četvrtfinala. Do trijumfa je danas stigla selekcija Srbije furioznom igrom.

Prvi set protekao je u neizvjesnoj borbi, ali su, pri vodstvu 20:19, Italijanke u potpunosti "stale", izgubile šest od narednih sedam poena i tako Srbija dolazi do vodstva.

Italija se nije oporavila od šokantnog raspleta prvog seta, pa je u drugom na terenu postojala samo jedna reprezentacija. Srbija je furiozno rezultatom 25:14 došla do velike prednosti.

Treći set donosi nešto bolju igru Italije nego u setu prije, no i tu Srbija dolazi do četiri poena prednosti (19:15) i povratka za Paolu Egonu i družinu nije bilo.

Korektorka iz Trebinja Tijana Bošković bila je tradicionalno najefikasnija u redovima Srbije sa 22 poena, 10 je dodala Milena Rašić, a po šest Mina Popović i Bojana Milenković. Paula Egonu je kod Italijanki bila najefikasnija sa 15 poena.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država koje su rezultatom 3:0 slavile protiv Dominikanske Republike. U drugom polufinalu Južna Koreja čeka boljeg iz duela Brazila i Olimpijskog komiteta Rusije.