Odmor od MotoGP-a
0

Jorge Martin i Pedro Acosta zamijenili motocikle rikšama i utrkivali se u Indoneziji

D. B.
Tokom MotoGP vikenda u Indoneziji, vozači Jorge Martin i Pedro Acosta našli su vremena i za malo zabave te su se takmičili vozeći tradicionalne indonezijske motorizovane rikše (becak).

Tokom utrke nije bila važna samo brzina, jer su se Martin i Acosta morali zaustavljati kod malih lokalnih prodavnica hrane (warung) kako bi prikupili sastojke i pomogli kuharima u pripremanju tradicionalnog jela s otoka Lombok pod nazivom plecing kangkung.

Dok je utrka trajala, vozači su žurili kako bi što prije prikupili sastojke, a potom su ih morali što brže, ali i sigurnije, isporučiti kuharima koji su ih čekali. Ostali izazovi su uključivali utrku ubrzanja, manevrisanje rikšama oko niza prepreka, kao i pokušaj uklapanja kroz lokalne izazove.

Acosta se najviše zabavio u offroad izazovu.

"To su uvijek dramatične utrke. Obično volim ovaj tip utrka i izazova iako ne vozim često offroad. Bilo je zabavno utrkivati se, imali smo priliku blokirati jedan drugog i biti malo zločesti", izjavio je mladi Španac, koji je bio pobjednik izazova.

"Uvijek sam veoma kompetitivan, no ovog puta me je Pedro pobijedio. Ipak, bilo je zabavno, znao sam da će vožnja rikše biti izazov. Pokušavao sam blokirati Pedra, ali on nije mario za to, nego je vozio do maksimuma. To mi je bio omiljeni dio izazova", rekao je Martin.

Ova zabava im je očigledno prijala jer su sjajno vozili MotoGP utrku u Indoneziji i na kraju se našli na podijumu. Martinu je pripala pobjeda, dok je Acosta bio drugi.

U ukupnom poretku MotoGP šampionata vodeći je upravo Martin s 366 bodova, dok je Acosta peti sa 181 osvojenim bodom.

Vezani članci