Velika čast
606

Ademir Zurapović će suditi Srbiji i Americi u polufinalu Olimpijskih igara

N. K.
Ademir Zurapović (Foto: FIBA)
Ademir Zurapović (Foto: FIBA)
Bosanskohercegovački međunarodni košarkaški sudija Ademir Zurapović dobio je još jedno svojevrsno priznanje budući da će večeras dijeliti pravdu na polufinalnoj utakmici Olimpijskih igara između Sjedinjenih Američkih Država i Srbije.
Zurapoviću će društvo praviti Julio Anaya iz Paname i Martins Kozlocskis iz Latvije, dok je tehnički delegat Yaswanth Muttettuwegama.

Naš sudija je na Olimpijskim igrama u Tokiju prije tri godine dijelio pravdu u finalu turnira, kada je upravo selekcija Amerike osvojila zlato pobjedom nad Francuskom.

Vidjet ćemo hoće li Zurapović i večeras donijeti sreću Amerikancima u izuzetno zanimljivom okršaju polufinala protiv Srbije.

Inače, ovo je peti okršaj Amerike i Srbije od 2006. godine otkako se Crna Gora otcjepila. Amerikanci su slavili četiri navrata, a Srbija je prije pet godina slavila na Svjetskom prvenstvu tokom razigravanja za pozicije od 5. do 8. mjesta.

Amerika i Srbija su već odmjerili snage u Parizu u grupnoj fazi kada su LeBron James i društvo pokazali dominaciju i slavili s 26 poena razlike.

Večerašnji duel Amerike i Srbije počinje u 21:00 sat.