NBA zvijezda
0

Antetokounmpov kostim sve ostavio u čudu, Grk oduševio pojašnjenjem: Otac sam i to je najbitnije

N. M.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Milwaukee Bucksi su noćas pretrpjeli prvi poraz u novoj sezoni NBA lige, pošto ih je na njihovom terenu savladala ekipa Chicago Bullsa rezultatom 133:122.

Nije dovoljna Bucksima bila ni izvanredna partija Giannisa Antetokounmpa, koji je postigao 38 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio 5 asistencija, a Grk je privukao pažnju i nakon utakmice.

Naime, Antetokounmpo je pred novinare izašao u kostimu Mr. Potato Heada, popularne igračke čija glava ima izgled krompira, a oduševio je sve objašnjenjem zašto se pojavio tako odjeven.

"Jesi li oženjen?", pitao je Grk novinara, koji je odgovorio potvrdno, a košarkaš je nastavio: "Onda znaš sve. Nemamo pravo glasa. Imaš raspored šta trebaš napraviti danas. Ideš na trening, vraćaš se kući, igraš se sa djecom i imamo spreman kostim za tebe bez obzira kako se osjećaš. Nosiš taj kostim jer si na kraju dana otac. Na prvom mjestu je to što sam otac i zato sam izabrao ovaj kostim, imam troje djece i moram ih zabaviti", rekao je Antetokounmpo.

Inače, Antetokounmpo je influensericom Mariah Riddlesprigger s kojom ima dva sina - petogodišnjeg Liama i godinu mlađeg Maverick Shaija te kćerku Evu Brooke, koja ima dvije godine.

Grčka zvijezda je dio NBA lige od 2013. godine, kada su ga na Draftu Bucksi birali kao 15. izbor prve runde, a od tada je on izrastao u legendu ove franšize koju je predvodio i do titule prvaka 2021. godine.

Dva puta je Antetokounmpo bio MVP regularne sezone NBA lige, jednom MVP finala, a čak osam puta je bio učesnik All-Star utakmice.