Duel 4. kola
0

Barcelona nanijela Crvenoj zvezdi prvi poraz u Euroligi, Panter u drami utišao Arenu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Barcelone pobijedili su u Beogradu u 4. kolu Eurolige ekipu Crvene zvezde rezultatom 98:94 te su tako srbijanskoj ekipi nanijeli prvi poraz u ovom takmičenju.
Obje ekipe bile su izuzetno raspucane u prvoj četvrtini te su pgađale gotovo sve što su pucale. Ipak, u drugoj četvrtini Barcelona je malo podbacila pa je Zvezda otišla na odmor s prednosti od tri poena (47:44).

Ekipe su potpuno ujednačene bile i u drugom poluvremenu pa je svima u krcatoj Areni bilo jasno da će uslijediti dramatična završnica. Ona je i bila više nego uzbudljiva. Do posljednjih sekundi se nije znao pobjednik, nekoliko puta su sudije koristile i ponovljene snimke, a na kraju je rezultat bio neriješen pa se igrao produžetak. U njemu se Barcelona bolje snašla i na krilima sjajnog Puntera došla do konačne pobjede.

Najbolji u redovima Barcelone bio je Punter s 26 poena, a odličan je bio i Vesely s 19 poena. S druge strane, Matheus s 23 i Kalinić s 19 poena bili su najefikasniji kod Zvezde.

Crvena zvezda i Barcelone su na prva dva mjesta Eurolige sa po tri pobjede i jednim porazom. U narednom kolu Zvezda gostuje Realu, dok će Barcelona dočekati Asvel.

Rezultati:

Monaco - Virtus 101:85

Anadolu Efes - Olympiakos 91:89

Crvena zvezda - Barcelona 94:98

Asvel - Baskonia 76:69

Tabela: