"U ključnim momentima"
730

Bećiragić odlično objasnio pad košarkaša u završnici: Kisik zbog umora nije dolazio u mozak

D. P.
Selektor je objasnio razloge poraza (Foto: Screenshot)
Selektor je objasnio razloge poraza (Foto: Screenshot)
Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić prokomentarisao je poraz od Francuske u četvrtom kolu Eurobasketa.

Francuzi su u završnici slomili sjajan otpor BiH i ostvarili trijumf rezultatom 81:68. Selektor Bećiragić je istakao da je umor bio ključ poraza.

"Bez ikakve sumnje, izuzetno sam zadovoljan i ponosan igračima. Mislim da ko zna košarku i ko je igrao, može da prepozna u svakom pokretu podsvjesnu štednju energije. To se ne može kontrolisati, osim većom rotacijom. Ja sam rizikovao s manjom rotacijom, jer su oni izuzetno snažni. Imali smo preokret, ali nakon serije od 13:0 dolazi do izražaja umor i to se manifestuje kroz loš šut, kratak pas i slično. To nije zato što ne znamo, već zato što kisik ne dolazi u mozak", rekao je Bećiragić.

Pred nama je ključni ogled s Litvanijom sutra za prolazak u nokaut fazu. Sada nam je potreban odmor.

"Da odmorimo što više i smanjimo umor. Bilo bi nam dobro da smo dobili i borili bi se za drugo mjesto, ali idemo sutra na Litvaniju po prolaz", zaključio je selektor.

BiH će sutra protiv Litvanije igrati od 14:30 za prolazak dalje, a za nas bi mogli odigrati Mađari koji bi nas eventualnom pobjedom protiv Litvanije poslali u narednu fazu.