Borba za život
96

Bivša NBA zvijezda završila u bolnici zbog koronavirusa: Molite se za moj oporavak

N. K.
Cedric Seballos (Foto: Twitter)
Cedric Seballos (Foto: Twitter)
Nekadašnji NBA All-Star Cedric Ceballos bori se za svoj život protiv koronavirusa. Ceballos, koji je igrao 11 sezona u NBA ligi, objavio je jučer fotografiju na kojoj se vidi njegovo stanje nakon što se već 10 dana nalazi na intenzivnoj njezi.

U objavi je zatražio molitvu te se izvinio svima kojima je učinio nešto loše u prošlosti. Ceballos se na fotografiji može vidjeti kako nosi masku za disanje u bolničkom krevetu.

Inače, ažuriranje stanja je došlo 11 dana nakon što je Ceballos putem Instagrama otkrio da je zaražen koronavirusom.

"Zarazio sam se koronavirusom, trenutno se odmaram kod kuće. Nadam se brzom oporavku. Kad budemo imali nove datume (za njegov golf turnir) objavit ćemo, hvala vam na razumijevanju i Bog vas blagoslovio", napisao je tada.

Dok se Ceballos odmarao kod kuće, njegova naknadna objava ukazuje da je dan kasnije ušao u intenzivnu njegu.

NBA liga je na Twitteru objavila poruku podrške Ceballosu.

Tokom svog perioda u NBA ligi, Ceballos je igrao za Phoenix Sunse, Los Angeles Lakerse, Dallas Maverickse, Detroit Pistonse i Miami Heat. Njegova karijera dosegla je vrhunac s Lakersima u sezoni 1994-95, kada je izabran u All-Star tim. Također je pobijedio na takmičenju u zakucavanjima 1992. godine.

Inače, on je daljnji rođak preminulog Kobea Bryanta te se i prije susretao s velikim zdravstvenim problemima. Naime, doživio je niz srčanih udara 2012. godine što je zahtijevalo operaciju i postavljanje dva stenta u blokirane arterije. Problemi sa srcem u prošlosti smatraju se čimbenikom rizika za pacijente s koronavirusom.