Herojski čin
17

Drama u Hrvatskoj: Bivši košarkaš Sparsa skočio u more i spasio muškarca od sigurne smrti

E. K.
Marko Ramljak u dresu Zadra (Foto: SC Derby/Filip Roganović)
Marko Ramljak u dresu Zadra (Foto: SC Derby/Filip Roganović)
Prava drama se odvijala danas u Zadru gdje je muškarac ušao u vodu i počeo se utapati, a za njim je odmah skočio kapiten KK Zadar Marko Ramljak i spasio ga.

Ovaj 31-godišnji košarkaš je u razgovoru za 24sata.hr ispričao kako se odvijala ova dramatična situacija sa sretnim krajem.

"Ponekad pjiem kafu kraj mora. To je kafić koji svi znaju u Zadru. Tako je bilo i jutros, oko 11:30 sati. Bio sam sa suprugom i prijateljem. Supruga je bila s našim djetetom malo dalje od nas i zapravo je ona primijetila kako se čovjek u moru utapa. Niti pet metara od obale", ispričao je Ramljak te dodao:

""Radilo se o kupaču, čovjek nije bio u odjeći, nije pao u more. Očito je nešto pošlo po zlu i nije bio u redu. Kad sam to shvatio, skočio sam u more u odjeći pa pomogao muškarcu da se približi obali. Prijatelj fizioterapeut mi je dao ruku, izvukli smo utopljenika iz mora. Čovjek je bio malo izgubljen. Zahvaljivao mi se i to nekoliko puta. Pozvali smo Hitnu pomoć kako bi se uvjerili da je sve u redu. Vrlo brzo su došli, a mi smo u međuvremenu pomogli čovjeku da se utopli. Gospodina ne poznajem, ali se nadam da će sve biti OK", dodao je.

Tako se košarkašu jutarnje opuštanje prije nadolazeće utakmice pretvorilo u avanturu, a nakon spašavanja je sjeo mokar u automobil.

"Nikakvo to herojstvo nije, svi bi tako reagovali", zaključio je Ramljak napominjujući da nije ni prvi, ni posljednji koji je pomagao nepoznatim osobama.

Iz zadarske bolnice su dodali kako je ljekar pružio pomoć muškarcu na mjestu događaja te da nije bilo potrebe za daljom obradom.

Ramljak je rođen u Posušju, a u karijeri je osim za Zadar igrao i za Cedevitu, Zrinjski, Cibonu, Balkan Botevgrad, Torun, Posušje te Spars.