Srbijanski košarkaš
28

Boban Marjanović se pozdravio sa sunarodnjakom, svi pričaju o veličini njegove šake

E. K.
Boban Marjanović i Marko Gudurić (Foto: Twitter)
Boban Marjanović i Marko Gudurić (Foto: Twitter)
Srbijanski centar Boban Marjanović je došao u centar pažnje košarkaške javnosti poslije utakmice Fenerbahčea u turskom prvenstvu protiv Yalovaspora.

Pozdravio se Marjanović sa sunarodnjakom Markom Gudurićem, ali je u prvi plan došla veličina njegove šake koja je znatno veća od Gudurićeve.

Marjanović je visok 2.24 cm i jedan je od najviših košarkaša današnjice dok je Gudurić niži 26 cm pa ovolika razlika u veličini šake i ne čudi.

Podsjetimo, Marjanović se ovog ljeta vratio u Evropu i to nakon osam godina u NBA ligi gdje je nastupao za San Antonio Spurse, Detroit Pistonse, LA Clipperse, Philadelphia 76erse, Dallas Maverickse te Houston Rocketse.

Prije odlaska u NBA je igrao za Hemofarm, CSKA Moskvu, Zalgiris, Nizhny Novgorod, Radnički Kragujevac, Mega Vizuru te Crvenu zvezdu s kojom je nastupao i u Euroligi nakon čega je obezbijedio transfer u NBA ligu.

Dodajmo da je Fener savladao Yalovaspor rezultatom 97:90 poslije produžetka te je sada na vrhu tabele s dvije pobjede u isto toliko odigranih utakmica.