Novi početak
0

Bojan Bogdanović se vratio u Brooklyn: Rođen sam u Mostaru, igrao sam za Hrvatsku pa došao u Real

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović se ovog ljeta vratio u redove Brooklyn Netsa gdje je i počeo svoju NBA karijeru.

Predstavili su ga na fantastičan način objavivši videoprilog sa fotografijama njegovih početaka iz matičnog Zrinjskog iz Mostara pa sve do velike scene i NBA lige.

Istakao je da je rođen u BiH, u Mostaru, ali da je igrao za reprezentaciju Hrvatske, a također je obećao navijačima Brooklyna borbu u svakoj utakmici.

"Rođen sam u Mostaru u BiH i počeo sam prilično kasno kada sam imao 14 godina. Moj otac je bio također košarkaš tako da me uveo u ovaj sport. Ja sam Bojan Bogdanović i ovo je moj put iz Mostara (BiH) do Brooklyna", rekao je Bogdanović i dodao:

"Počeo sam igrati u Mostaru, onda sam igrao za moju reprezentaciju na Eurobasketu i odmah nakon toga sam potpisao za Real Madrid gdje sam bio skoro četiri godine, a također sam igrao za Murciju nekoliko mjeseci. Poslije sam se vratio u Cibonu gdje sam igrao Euroligu po prvi put u karijeri nakon čega sam potpisao za Fenerbahče, tamo sam proveo nekoliko prelijepih godina. Uslijedio je odlazak u NBA ligu, u Brookyln, proveo sam fenomenalne dvije i po godine tamo pa sam otišao u Washington, a onda i u Indianu. Imao sam ugovor sa Utah Jazzom na tri godine, a bio sam i u Detroitu godinu i po pa sam bio u New Yorku tri mjeseca i sada sam se vratio ovdje. Mogu obećati da ćemo se boriti svaku utakmicu do kraja."