Američki bekovi
54

Bosna dovela dva velika pojačanja, stigli najbolji košarkaš Borca i zvijezda rumunske lige

E. B.
Košarkaški klub Bosna je doveo dva velika pojačanja. Najbolji košarkaši Borca Jarrod West i rumunskog Targu Jiuja Dimitrius Underwood su postali novi igrači sarajevskog kluba.

West, rođen 1999. godine, igra na poziciji beka i krasi ga sjajna organizacija igre i veoma dobar šut.

U prethodnoj sezoni je bio najbolji igrač banjalučke ekipe, kako u prvenstvu BiH, tako i u ABA 2 ligi. U prosjeku je po utakmici postizao 15,4 poena, uz 4,4 skoka, 4,4 asistencije te skoro 2 ukradene lopte.

West je karijeru počeo na Univerzitetu Marshall, potom je igrao za Univerzitet Louisville, a onda se otisnuo van američkog kontinenta, nastupajući za Fujian Sturgeons, Medi Bayreuth, AS Karditsas, da bi u Banju Luku stigao prošle sezone.

Underwood pokriva također obje bekovske pozicije, a u Sarajevo dolazi iz ekipe Targu Jiu kao velika zvijezda rumunske lige. Iza njega je sjajna sezona u kojoj je prosječno ubacivao 19,6 poena po utakmici, uz 7,4 skokova, 6,6 asistencija i skoro 2 ukradene lopte.

Rođen je 1998. godine, karijeru je počeo na Univerzitetu Texas, potom je igrao za College of Charleston, a onda se otisnuo u Evropu nastupajući prvo za Slogu iz Kraljeva te pomenuti rumunski klub.