Gostovanje u Novom Sadu
36

Bosna ispustila vodstvo i poražena u derbiju od Vojvodine na startu ABA 2 lige

D. P.
Veoma uzbudljiv derbi prvenstva (Foto: ABA 2 league)
Veoma uzbudljiv derbi prvenstva (Foto: ABA 2 league)
Košarkaši Bosne Visit Sarajevo poraženi su u najvećem derbiju ABA 2 lige, a koji je odigran u prvom kolu u Novom Sadu. Vojvodina je slavila rezultatom 77:68.

Bosna se vratila u regionalnu košarku i od ove sezone igra s visokim ambicijama u ABA 2 ligi. Tu joj je u prvom kolu zakazan najveći derbi jer upravo se Bosna i Vojvodina smatraju najvećim konkurentima za osvajanje šampionske titule u drugom rangu ABA lige i plasman u elitu.

Derbi je potpuno opravdao očekivanja jer smo od početka gledali uzbudljivu i neizvjesnu košarku. Bosna je odigrala sjajno prvo poluvrijeme, a na krilima Jarroda Westa, koji je u prve dvije četvrtine ubacio 14 poena, imala je vodstvo.

Prva četvrtina pripala je domaćem timu rezultatom 19:17, ali su se Studenti u drugoj četvrtini raspucali i na poluvrijeme otišli s plus pet (42:37).

Vojvodina pravi preokret na samom startu treće četvrtine. Bosna je ostala bez lakih poena, Novosađani su pojačali odbranu i zatvorili Westa koji je bio dugo bez poena u nastavku. Tek je u finišu treće četvrtine postigao trojku za povratak Bosne u igru.

Nažalost, igra Bosne se potpuno izgubila u četvrtoj dionici i Novosađani su bez problema iskontrolisali utakmicu do kraja, te je priveli u svoju korist rezultatom 77:68.

Najefikasniji u Bosni bio je pomenuti West sa 19 poena, dok je 16 dodao Đoko Šalić. Kod Vojvodine najviše je pokazao Luka Ašćerić sa 19 poena.

Podsjetimo, Bosna Visit Sarajevo je jedan od tri predstavnika Bosne i Hercegovine u drugom rangu ABA lige, pored Širokog Brijega i Borca. Široki Brijeg će u prvom kolu na gostovanje Pelisteru, a Borac Iliriji.