Studenti u ABA 2 ligi
62

Bosna počinje nastup u regionalnoj ligi, osiguran direktan prijenos derbi susreta prvog kola

E. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Košarkaši KK Bosna Visit Sarajevo novu takmičarsku sezonu započinju ove sedmice gostovanjem ekipi Vojvodine u Novom Sadu, u okviru ABA 2 lige.

Prvi susret nove sezone ABA lige 2, Studenti će igrati u srijedu, 25. septembra protiv ekipe Vojvodine s početkom u 20:00 sati.

Osiguran je i direktan prijenos premijernog duela sarajevskog sastava u regionalnom takmičenju i to na kanalima Arene Sport.

"Otvaramo sezonu protiv jedne od najboljih ekipa lige, imaju kontinuitet igranja zajedno tako da dobro poznaju sistem trenera Isakova Kovačevića. Veliki izazova za nas da na startu pokažemo koliko smo blizu tima koji ima najviše ciljeve. Iako je naša ekipa potpuno nova, vjerujemo da imamo kvaliteta da se suprotstavimo domaćinu", kazao je trener Studenata Zoran Kašćelan, a susret je najavio i Jure Zubac.
"Očekuje nas sigurno jedno od najtežih gostovanja u ABA 2 ligi kod ekipe Vojvodine koja je već duže vrijeme na okupu te su prošle sezone dokazali da su ekipa koja će se boriti za sami vrh. Mi smo odradili jedan dobar pripremni period te u ovaj susret ulazimo motivisani i željni da dokažemo sebi i našim navijačima da možemo igrati ozbiljnu košarku i ravnopravno se nositi sa svim ekipama u ABA dva ligi", dodao je Zubac.

Inače, Bosna se u ovo takmičenje plasirala nakon što joj je liga uručila specijalnu pozivnicu, a prethodno je u finalu kvalifikacija izgubila upravo protiv ekipe Vojvodine. Bosna je u žrijeb ušla iz 3. šešira, gdje je voljom žrijeba izabrana u grupu B, zajedno sa u Vojvodinom, Sutjeskom iz Nikšića i Rabotničkim iz Skoplja.

Ekipa je dovela desetak novih košarkaša, a posljednji koji je stigao u redove Bosne je reprezentativac BiH Adin Vrabac, koji u redove sarajevskog tima dolazi iz francuskog Evreuxa. U ekipu su ranije stigli i američki košarkaši Jarrod West, Dimitrius Underwood, Christian Lutete, a vjernost klubu potpisalo je i nekoliko mladih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će se regionalnoj publici predstaviti u najboljem svjetlu i vratiti najbolju košarku u regionu u glavni grad Bosne i Hercegovine.