Poraz u polufinalu
73

Bosna pružila odličan otpor Sassariju, ali ostala bez plasmana u finale turnira "Mirza Delibašić"

E. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Košarkaši italijanskog Sassarija kog s klupe predvodi legenda bh. košarke Nenad Marković su se plasirali u finale memorijalnog turnira "Mirza Delibašić" pobijedivši domaćina sarajevsku Bosnu rezultatom 73:67.
Utakmica je bila izjednačena u prvom poluvremenu koje je okončano s prednosti gostiju rezultatom 41:38.

Ipak, u drugom dijelu Studenti su zaigrali bolje i poveli 51:43 u trećem periodu nakon čega se Sassari vratio u igru pa se u posljednjih deset minuta ušlo s pola koša prednosti Bosne, bilo je 54:53.

Preokrenuo je italijanski sastav rezultat u finišu susreta i poveo 63:59 nakon čega se sarajevski sastav vratio u igru i izjednačio rezultat na 65:65.

Uslijedilo je šest vezanih poena italijanskog sastava nakon čega se Bosna nije uspjela vratiti u igru te je Sassari ostvario plasman u finale memorijalnog turnira "Mirza Delibašić".

Tamo ih čeka sastav Cluja koji je danas pobijedio Dubai dok će Bosna u meču za treće mjesto igrati upravo s timom iz UAE.

Italijane je do pobjede vodio Justin Bibbins sa 17 poena i dvije asistencije dok je Michal Sokolowski dodao 14 poena i četiri skoka, a naš Miralem Halilović je još bio dvocifren sa 11 poena i četiri skoka.

Kod Bosne najbolji je bio Petar Kovačević sa 16 poena i četiri skoka dok je Haris Delalić dodao 11 poena, a još je dvocifren bio Dimitrius Underwood sa deset poena i tri skoka.

Bosna - Sassari 67:73 (15:16, 23:25, 16:12, 13:20)