Prvenstvo BiH
0

Bosna u posljednjoj sekundi došla do velike pobjede protiv Borca, Lutete utišao Borik

E. K.
Foto: Bosna VIsit Sarajevo/Bulend Šaćiragić
Foto: Bosna VIsit Sarajevo/Bulend Šaćiragić
KK Bosna je u drugom kolu domaćeg šampionata pobijedio Borac u Banjoj Luci rezultatom 83:80 te su tako Studenti stigli do druge ovosezonske pobjede.

Imali su gosti na poluvremenu dva poena prednosti, bilo je 42:40 da bi Borac treću četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 24:16 i u posljednjih deset minuta ušao sa šest poena prednosti, bilo je 64:58.

To je Bosna nadoknadila u posljednjoj dionici meča i došla do pobjede na ovom teškom gostovanju, a junak je bio Lutete koji je u posljednjoj sekundi pogodio trojku i utišao domaće navijače.

Do pobjede ih je vodio Haris Delalić sa 16 poena i tri skoka dok su Jarrod West i Dimitrius Underwood dodali po 13. West je dodao četiri asistencije tri skoka, a Underwood šest skokova i četiri skoka. Još je dvocifren bio Petar Kovačević sa 12 poena.

Na drugoj strani najbolji su bili Srđan Gavrić i Đorđe Topolović sa po 18 poena dok je Tyron Harris dodao 16 uz sedam asistencija četiri skoka. Još je dvocifren bio Vuk Bošković sa deset poena, pet asistencija i četiri skoka.

Rezultat:

Borac - Bosna 80:83

Tabela: