Turbulentno u Zagrebu
19

Cibona se zahvalila treneru, pa promijenila objavu: "Thomas privremeno odlazi, ekipu preuzima Krasić"

E. B.
Chris Thomas (Foto: Ivana Dergez/Cibona)
Chris Thomas (Foto: Ivana Dergez/Cibona)
Cibona, jedan od najvećih košarkaških klubova s naših prostora, u posljednje vrijeme proživljava teške dane, a o haotičnoj situaciji koja vlada u zagrebačkom klubu govori i trakavica oko statusa trenera Chrisa Thomasa.

Thomas, koji tokom karijere nije imao zapaženih uspjeha, je ovog ljeta stigao u Cibonu i u ABA ligi je upisao upisao jednu pobjedu iz tri utakmice.

Nakon drugog poraza, kod kuće od Krke, udruženje navijača "Mi smo Cibona" pozvala je klub da smijeni Thomasa, ne samo zbog njegovih upitnih trenerskih sposobnosti, već i zbog toga što je navodno psovao navijačima.

Cibona je, činilo se, poslušala glas navijača, te je na svom zvaničnom Instagram profilu objavila zahvalnicu Thomasu, što je ustvari potvrda da je on bivši trener.

No, nakon samo pet minuta objava je promijenjena.

Umjesto zahvalnice, Cibona je objavila vijest da je Thomas morao privremeno napustiti Zagreb zbog porodičnih razloga i da je otišao u Sjedinjene Američke Države.

No, ono što je veoma bitno u novoj Ciboninoj objavi je da će na klupu sjesti nekadašnji reprezentativac Bariša Krasić, te se jasno da naslutiti da se Thomas neće vratiti u klub, te da se još uvijek dogovaraju detalji raskida ugovora, a da će Krasić biti privremeno rješenje dok zagrebački klub ne pronađe novog trenera.