"Naučit ću ga lekciju"
0

Član "Dream Teama" brutalno ismijao izjavu Pešića: Treba se baciti u srpsko more

H. H.
Mullin sa brojem 13 kao član "Dream teama" na OI 1992. (Foto: Twitter)
Mullin sa brojem 13 kao član "Dream teama" na OI 1992. (Foto: Twitter)
Bivši američki košarkaški reprezentativac Chris Mullin oštro je reagovao na izjavu selektora Srbije Svetislava Pešića poručivši mu da se treba baciti u more.

Pešić je uoči početka Olimpijskih igara komentarisao ekipu SAD-a, istakavši da je aktuelna reprezentacija možda i jača nego čuveni američki "Dream Team" iz 1992. godine.

Mullin, koji je i sam bio član te američke selekcije, nije mogao vjerovati šta je Pešić rekao.

"On mora da se probudi, možda da skoči u srpsko more ili nešto slično i da se brzo probudi... Od mene će dobiti historijsku lekciju", rekao je Mullin za američke medije.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija SAD-a je glavni favorit za osvajanje olimpijskog zlata u Parizu, a jedan od rivala u grupi bit će im i Srbija.

Mullin je legenda Golden State Warriorsa koji su u njegovu čast povukli dres sa brojem 17 koji je nosio, a tri godine je nastupao i za Indiana Pacerse.

Tokom Ljetnih olimpijskih igara 1992., je u prosjeku postizao 12,9 poena po utakmici, šutirao je 61,9 posto iz igre i 53,8 posto sa linije za tri poena.

Osim njega, članovi čuvenog "Dream Teama" bili su Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Karl Malone, Scottie Pippen, Charles Barkley, John Stockton, Clyde Drexler, Pat Ewing, Chris Mullin, David Robinson i Christian Laetner.