Trenira s ekipom
41

Dobre vijesti za Real, ali i reprezentaciju BiH: Džanan Musa se oporavio od povrede

E. B.
Džanan Musa (Foto: Real Madrid Basket)
Džanan Musa (Foto: Real Madrid Basket)
Iz Madrida su stigle dobre vijesti za Real, ali i košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a tiču se povrede Džanana Muse.

Musa se povrijedio prije tri dana na utakmici španske Endesa lige, u kojoj je njegov Real Madrid deklasirao Gironu 95:67, kada ga je pri šutu za tri poena u prvoj četvrtini faulirao jedan košarkaš Girone, kojem je doskočio na nogu i tom prilikom je naš as povrijedio skočni zglob.

Nakon susreta trener Reala je bio zabrinut i istakao je da s nestrpljenjem čeka ljekarske preglede, te da se nada da će se Džanan uspjeti oporaviti što brže.

Srećom, povreda nije teže prirode, a Musa je već danas bio na treningu s ostatkom ekipe.

Ovo je dobra vijest i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju za mjesec očekuje ključni dvomeč protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine.

Musa, najvjerovatnije, neće igrati u prvom duelu u Hrvatskoj 21. novembra jer će istog dana Real Madrid će dočekati berlinsku Albu, a to bi značilo i da Hrvati neće moći računati na Marija Hezonju, ali ni na još dvojicu euroligaških igrača, Antu Žižića i Danka Brankovića.

Musa bi mogao bez problema zaigrati u duelu s Hrvatima koji će se igrati u našoj zemlji 24. novembra s obzirom da Real naredni euroligaški meč ima tek 29. novembra za kada je zakazan veliki derbi protiv Barcelone.

Podsjetimo, nakon dvomeča s Hrvatskom našoj selekciji su preostali dueli u februaru naredne godine protiv Kipra i Francuske.