Posjetio ih
0

Dodik uručio odlikovanja Jokiću i Bogdanoviću za promociju košarke u Republici Srpskoj i Srbiji

E. K.
Nikola Jokić i Milorad Dodik (Foto: Instagram)
Nikola Jokić i Milorad Dodik (Foto: Instagram)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je jučer posjetio košarkaške reprezentativce Srbije koji se u Staroj Pazovi pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uručio im je ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

"Posjetio sam danas košarkaše Srbije u sportskom centru u Staroj Pazovi gdje se pripremaju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Uručio sam im ukaze o odlikovanju za vrhunska dostignuća u košarci koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji tog sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj.

Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem odlikovao sam Nikolu Jokića, košarkaša Denver Nuggetsa, prvog Srbina proglašenog za najkorisnijeg igrača NBA lige i trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svijetu te Bogdana Bogdanovića, košarkaša Atlanta Hawksa, koji od 2017. godine nastupa u košarkaškoj NBA ligi, trostrukog osvajača nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitena Košarkaške reprezentacije Srbije.

Ordenom Njegoša i reda sam odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, košarkaša, trenera i selektora košarkaške reprezentacije Srbije te Predraga Danilovića, košarkaša i predsjednika Košarkaškog saveza Srbije", napisao je Dodik na društvenim mrežama.